Wednesday, August 22, 2007

Ofwel alles ofwel niets!

Omwille van de neutraliteit van de dienstverlening heeft het Antwerpse stadsbestuur besloten dat er geen religieuze 'voorwerpen' mocht gedragen worden door het loketpersoneel.

Vreemd genoeg sprak men eerst over een hoofddoek, dan over een kruisje en (met veel geluk en dan nog héél misschien) over een keppeltje. En ook al zal men het anders bedoeld hebben; ik had de indruk dat de dames met een hoofddoek een beetje geviseerd werden.. Zoals met alles bekoelde de situatie zich en verdween het onderwerp uit de media.

Tot deze week..

De Moslima's vinden dat bovengenoemde regel moet doorgetrokken worden en dat men daarmee dan ook geen paaseieren en kertbomen moeten verdwijnen uit de stadskantoren. Mijn oordeel: ze hebben groot gelijk!! Want samen met een kerstboom, kerstversiering, chocolade paaseieren, versierde paastakken, ... staan deze symbool voor iets uit het katholieke geloof! Ok, het is misschien ver gezocht maar draai het hoe je wenst, je komt steeds op hetzelfde uit;

* kerstboom, kerstversiering, ... = 'Jezeke is geboren haleluja hallow" (ring a bell?)
* chocolade paaseieren, versierde paastakken = 't is feest want Jezus is herrezen

En natuurlijk kon het commentaar niet achterwege blijven. Sommigen vinden dit niet kunnen en vragen zich af waar die dames het lef hebben om zoiets luidop te zeggen. Maar als het één moet, dan moet dat ander ook en aangezien de neutraliteit van de dienstverlening op de helling staat (geeuw geeuw), is het niet meer dan normaal dat de regels worden toegepast (en dit voor elk geloof)!

No comments: