Monday, February 12, 2007

Wilde poezen

Gisteren is er een vrouw aangevallen door jachtluipaarden in een Belgische dierentuin en zij heeft het niet overleefd. Dat is een zeer ongelukkig voorval maar..

Onmiddellijk springt de pers erop en van alle kanten wordt er geroepen dat het hoog tijd wordt dat die bepaalde dierentuin moet sluiten! Want, zo wordt er in 1 adem bij verteld, het is niet de eerste maal dat er incidenten gebeuren waarbij dieren mensen aanvallen!

Incident nr.1
Een aantal jaren geleden zou een gids zijn aangevallen door een gevaarlijk grote wilde poes. Klein detail: het slachtoffer zou over de omheining zijn gekropen om zo tot bij de kooi van het dier te geraken!

Incident nr. 2
Een popgroep vond het cool om een clip op te nemen in de kooien van de jachtluipaarden. En één van de dieren heeft toen de drummer 'aangevallen'.

Valt het iemand op dat die dieren tijdens de incidenten steeds op hun plek zaten waar ze moesten zitten en dat het de slachtoffers waren die op eigen iniatief tot bij de dieren gingen.. Ik ben een dierenvriend (nu ook geen extreem aanhanger van alle soorten dierenorganisaties) en ik vind het erg dat er slachtoffers zijn gevallen maar hebben de meesten het in deze situaties niet zelf gezocht?!

Als er een omheining staat betekent dat dat je niet verder mag!! Punt uit gedaan, geen reden tot discussie!
En lieve popsterren (euh wie waren ze ook weer) die beestjes kennen geen drumstel en gitaren en het geluid dat jullie maken (voor die beesten lawaai) doet die dieren verschieten en die verdedigen zich daartegen!!

Moraal van het 'verhaal': die beestjes zitten met een goede reden achter een omheining, in een kooi, braafjes en veilig 'opgeborgen' voor grijpgrage vingers, handen en benen. Het is niet de bedoeling om erbij te kruipen! Als je dat toch wil doen verhuis dan naar een warmer continent!!

Diegene die het zich niet kunnen veroorloven; schaf een stel goudvissen aan!

No comments: