Thursday, February 08, 2007

Dit is Belgisch!!

Buiten de chocolade, het grote assortiment bier en bekende ontwerpers valt ons kleine landje nog op met 1 klein detail (alhoewel klein).

2 Vlokken sneeuw en België ligt plat!! Files van het noorden tot in het zuiden, van het oosten tot in het westen. Het is een slechte combinatie: de i-love-my-car-soooo-much-belg, zijn tuteke en sneeuw - het KAN niet vlot gaan, het draait steeds vierkant!!

Vorig jaar, dit jaar, volgend jaar - met sneeuw is de autorijdende-belg niet gelukkig!

Er zijn oude auto-eigenaars die tegen 70 km/uur over de E-zoveel tuffen. Er automobilisten die zich straaljagerpiloot wanen achter hun stuur. Er zijn automobilisten die me de indruk geven dat ze niets liever willen dan met hun auto en al in mijn koffer te kruipen. En dan zijn er nog de automobilisten die constant naar links en rechts zien om de voorgaand-besproken chauffeurs tijdig op te merken en helemaal niet op het verkeer voor hen letten.

Maar één ding hebben ze allemaal gemeen: voor sneeuw hebben ze allemaal schrik en gaan bij het minste vlokje dan ook pardoes op hun rem staan. Waarom? Om dat vlokje te ontwijken?

Ok, bij sneeuw kan het glad en 'vettig' zijn op de baan, maar dan alles 'dichtgooien' voor de vlokjes is toch ook geen goed idee hoor! En het rare is het volgende: sneeuw is eigenlijk regen, maar bij regen doen ze iets minder raar dan bij sneeuw.. Hoor je mij al afkomen?

No comments: