Wednesday, August 09, 2006

What dreams may come

Het is de titel van een prachtfilm. Deze avond spelen ze hem op VijfTv en hoewel ik na de eerste keer had gezworen hem nooit meer te zien, staat hij toch op :-)

Het gaat over een gezin, een gelukkig gezin. Bij het begin van de film hoor je een man spreken - het is de vader die zijn gezin voorsteld. Het is ochtend en de kinderen maken zich klaar om naar school te vertrekken! De kinderen stappen in de wagen, en je hoort de man zeggen: "Dat was de laatste keer dat we onze kinderen levend zagen", onderweg naar school krijgen ze een auto ongeval waarbij de kinderen en de kinderoppas omkomen! Enkele jaren later komt de man om door ook een auto ongeval. De vrouw blijft alleen achter en terwijl je ziet hoe de man kennis maakt met de hemel (hij komt dan ook zijn kinderen terug tegen), gaat de vrouw gebukt onder een depressie.

Uiteindelijk pleegt zij zelfmoord maar gaat daardoor naar de hel! Haar man besluit haar te gaan zoeken om haar naar de hemel te brengen.

Eigenlijk is de film te mooi voor woorden - ook al klinkt dat héél raar, omdat uiteindelijk iedereen sterft. Maar toch.. Gevoelens, hemel en hel worden zo 'mooi' omschreven en uiteindelijk is het ware liefde die wint :-)

No comments: