Tuesday, July 25, 2006

Artikel uit Het Nieuwsblad:

Handeltje in parkeertickets - Antwerpenaar bedenkt origineel systeem om boetes te ontlopen

Een gebruikt parkeerticket is nog geld waard in Antwerpen. U kan het voor 2 euro verkopen aan een website. Voor 8 euro wordt het doorverkocht aan zwartparkeerders die een parkeerboete willen ontlopen. De website www.parkeerticket.be is een initiatief van het softwarehuis Continental Computer Company uit Borgerhout.

Het parkeerbeleid zit sommige Antwerpenaren zo hoog dat ze bereid zijn een gebruikt parkeerticket te kopen om een parkeerboete te ontlopen. De overtreder vecht dan de parkeerboete aan met het argument dat hij over een geldig parkeerticket beschikte. Alleen heeft hij dat ticket van een andere parkeerder gekocht.

,,We ontwikkelen al twintig jaar software'', zegt Marc Van de Vyver van Continental Computer Company. ,,En ook ik had al eens een parkeerticket nodig. Vandaar het idee om kopers en verkopers via een website met elkaar in contact te brengen. Meer doen we niet.''

De site van Van de Vyver maakt met geen woord melding van het ,,afkopen van parkeerboetes''. Er is enkel sprake van het aanbieden van parkeertickets aan ,,verzamelaars''. ,,Het zou kunnen dat mensen zo'n parkeerticket nodig hebben om een boete te ontlopen, maar daar weet ik niets van en op mijn site wordt daar niet naar verwezen'', zegt Van de Vyver. Desgevraagd zegt de man dat hij vooraf contact heeft opgenomen met een advocaat en dat deze hem verzekerd heeft dat hij niets onwettigs doet. Van de Vyver verwijst op zijn stek zelfs naar de site van de federale politie.

Voorlopig kunnen ,,verzamelaars'' alleen parkeertickets uit Antwerpen uitwisselen. ,,Als het initiatief succes heeft, willen we het uitbreiden tot Brussel, Gent, noem maar op.'' De aanbieder van een ticket moet het documentje met de post opsturen en ontvangt 2 euro op zijn bankrekening. De koper betaalt elektronisch 8 euro. Het bedrijf houdt zelf 2 euro voor zich, voor ,,administratieve kosten''.

Van de Vyver: ,,Alles is officieel. De betalingen kunnen zelf als bewijs voor de belastingen dienen. We hebben gisteren 500 flyers uitgedeeld en kregen onmiddellijk tweehonderd parkeertickets aangeboden.'' ,,Twee euro lijkt misschien niet veel als vergoeding voor een parkeerticket, maar je moet weten dat je in Antwerpen aan een parkeerautomaat een gratis ticket krijgt voor tien minuten parkeren. Voor een student die zich daarop toelegt, kan dit een aardige bijverdienste vormen.''

Mijn mening: héhé goed gevonden!!

4 comments:

newloghere said...

Here are some links that I believe will be interested

psonica said...

Really amazing! Useful information. All the best.
»

oldtownboys said...

Hi! Just want to say what a nice site. Bye, see you soon.
»

bestusedcarrs said...

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»