Sunday, January 08, 2006

Na een weekend

Heb een weekend de hele situatie eens laten bezinken. En wat ik er nu over denk is niet zo positief

Uiteindelijk doet J. enkel waar hij zin in heeft en hij mist een serieus pak 'realiteitszin'! Hij heeft niet door dat diegene waar hij binnenvalt of diegene die moeite voor hem doen, ook een leven hebben/willen.

Hij vindt het niet meer dan normaal dat hij bij mensen woont die zorgen dat hij eten heeft, dat hij propere kledij heeft, dat hij een bed heeft, ... en omdat hij af en toe zelf eens een wasmachine moet insteken, naar de winkel moet gaan en dat hij ook wat moet strijken (waar hij bye the way wat mee verdient) - vindt hij dat hij kan gaan en staan waar hij wil! Het is in zijn ogen niet meer dan normaal dat je om 24h nog mensen uitnodigt om binnen te vallen (in het appartement van iemand anders hé).

En als je hem er dan over aanspreekt om op zichzelf te gaan wonen, durft hij luid te roepen dat hij daar niet klaar voor is!

Maar geef toe: het is wel makkelijk om in zo'n situatie te zitten hé - geen zorgen van huur, geen electriciteitsrekening, geen verwarmingskosten, ... en dan nog de pretentie hebben om geen rekening te houden met diegene die die kosten voor je betaald!

No comments: